Politijagt endte på skinnerne

JYDERUP: Tirsdag aften kl. 18.53 ville en patrulje kontrollere en personbil, men føreren ønskede tydeligvis ikke at tale med politiet og forsøgte at stikke af. Det viste sig at 'stikke af fra politiet' var noget som bilisten var super dårlig til.

Ved jernbanenoverskæringen på Sølystvej kørte bilisten af ukendte årsager hen ad jernbanesporet, men efter ca. 50 meters kørsel i vestlig retning satte bilen sig fast på skinnerne.

Føreren flygtede herefter til fods, men nåede kun nogle få meter væk, inden politiet kunne anholde en 35-årig mand fra Slagelse. Han var både en kending af politiet og påvirket af euforiserende stoffer, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel i bilen, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.

Politiet underrettede straks DSB om sagen, således at togdriften blev standset på strækningen mellem Jyderup og Kalundborg. DSB indsatte togbusser på strækningen, medens et bjærgningsfirma fik opgave med at fjerne bilen fra sporene.

Den anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 35-årige, som nu vil høre nærmere fra politiet i anledning af sagen samt muligvis også fra DSB, som fik udgifter i forbindelse med indsættelse af togbusser på grund af mandens kørsel på skinnerne.

Togdriften blev genoptaget kl. ca. 21.45, da bilen var fjernet fra sporene.