Lommesmerter? Politiet eftersøger ejer af stort pengebundt


Arkivfoto

Et ordentligt bundt penge med flere tusinde kroner er blevet fundet i en bus mellem Næstved og Fensmark. Politiet leder nu efter den retmæssige ejer.

Det skriver Avisen.dk

Politiet vil ikke frem med det eksakte beløb. Men ordensmagten vil dog gerne røbe, at der i en bus - nærmere bestemt linje 602 - mellem Næstved og nabobyen Fensmark er fundet et bundt pengesedler - og at det drejer sig om et "større kontantbeløb" på mange tusinde kroner.

Pengene blev fundet 1. september klokken 13 af en ærlig buspassager, som afleverede pengebundtet videre til buschaufføren. Chauførren var siden hen forbi på politistationen med sedlerne, som nu ligger og samlet støv på hittegodskontoret på lokalpolitistationen i Næstved.

Og nu efterlyser politiet så ejeren af pengene. Er du den heldige, skal du for at få dem udleveret kunne komme med et mere præcist bud på, hvor mange penge, der er tale om. Du skal kunne fortælle, hvordan fordelingen af sedler er, og om de ligger i en pose, en kuvert eller måske i en pung.

- Desuden kan det tænkes, at man har en busbillet fra det pågældende tidspunkt, siger Anne Dorte Hoppe Søe, kommunikationskonsulent hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

Politiet roser buspassageren og chaufføren, som begge var ærlige og afleverede pengene videre. Muligvis vil det resultere i en lille rar findeløn til passageren.

Tommelfingerreglen er, at findelønnen er 10 procent. Hvis ikke ejermanden melder sig, får man dog 33 procent af, hvad man har fundet. Dette gælder dog ikke for ekstremt store beløb.

Hvis politiet ikke finder ejermanden til de mange penge inden tre måneder, vil de tilfalde staten.