Trump vil sende syriske flygtninge hjem


Arkivfoto

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, der har størst opbakning blandt de konservative vælgere, siger, at han vil sende tusindvis af syriske flygtninge hjem, hvis han vinder valget i november næste år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Trump's bemærkning er fremsat til tv-stationen CNN samtidig med, at russiske krigsfly indledte luftbombardementer i det centrale og nordlige Syrien i Ruslands første militære engagement uden for det tidlige Sovjetunionen siden besættelsen af Afghanistan i 1979.

- Hvis russerne ønsker at gå ind i Syrien, så ville det have været fint, hvis vi var gået ind som en samlet front, siger Trump.

- Jeg vil sige med det samme, at hvis jeg vinder valget, så skal de 200.000 indvandrere - det skal de høre og verden skal høre det - tage tilbage, siger Trump og tilføje videre:

- Vi vil ikke tage imod 200.000 mennesker, som kan være fra Islamisk Stat. Vi har ingen idé om, hvem de er. Og jeg siger nu, at de kan komme som følge af præsident Barack Obamas svaghed, men de vil vende hjem, hvis Trump kommer i Det Hvide Hus.

Fra amerikansk side bliver russerne beskyldt for i deres første aktion at have bombarderet moderate oprørere, som kæmper mod det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad.

USA og EU giver Assad skylden for fire års blodsudgydelser i Syrien, hvor over 240.000 mennesker er blevet dræbt, og hvor millioner er blevet drevet på flugt.

Rusland siger, at Vesten burde støtte Assad i hans kamp mod jihadister i Islamisk Stat og i al-Nusra Fronten.

I alt skulle de russiske fly have bombet tre områder. Deriblandt et område, hvor den amerikanske efterretningstjeneste CIA sammen med allierede har udstyret oprørere med penge, våben og givet dem træning.

/ritzau/Reuters