Politi: Knivstikker i Sandholm kan være radikaliseret


Foto af den person som muligvis er gerningsmanden til drabsforsøget på betjenten.

Den statsløse palæstinenser, der er mistænkt for at overfalde en politimand i Sandholmlejren med en kniv, udviser tegn på radikalisering, oplyser Nordsjællands Politi.

– Der er fundet forskellige spor i efterforskningen som tyder på, at den anholdte 25-årige statsløse palæstinenser kan være radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat. Efterforskningen i sagen skal derfor afdække dette spor nærmere, hedder det i en pressemeddelelse.

Den 25-årig fremstilles i grundlovsforhør onsdag morgen og er i første omgang sigtet for drabsforsøg

Politiets talsmand, Henrik Suhr, kan ikke sige, hvorvidt manden på grund af de nye oplysninger vil blive sigtet efter straffelovens terrorparagraf.

– Det vil vise sig ved grundlovsforhøret i morgen, siger han tirsdag aften til Ritzau.

Den 56-årige politimand var en overgang i livsfare, efter at han blev stukket flere gange med en kniv. Han blev blandt andet ramt i halsen.

Overfaldet skete, da politibetjenten mødte på arbejde tidligt tirsdag morgen. Da så han, at der var tændt lys i et lokale, hvor der normalt ikke er lys på det tidspunkt.

– Da betjenten undersøgte hvorfor, blev han først overfaldet med et knivstik. Efterfølgende opstod der noget håndgemæng, og betjenten blev stukket yderligere to gange, oplyste chefpolitiinspektør Magnus Andresen tidligere tirsdag.

Den formodede gerningsmand er en 25-årig statsløs palæstinenser, som altså muligvis er radikaliseret og har sympati for den islamistiske militante bevægelse Islamisk Stat.

Desuden har politiets efterforskning vist, at han kan være psykisk ustabil.

– Personen har været kendt i asylsystemet siden 2013 og har haft ophold i Udrejsecenter Sjælsmark siden juli måned i år, hvor han venter på at blive sendt ud af landet, hedder det i pressemeddelelsen fra Nordsjællands Politi.

/ritzau/