Bagmænd får hårde domme i stor narkosag


Arkivfoto

To bagmænd i en organisation, der i 2017 indsmuglede og solgte 12,6 kilo kokain, er tirsdag ved Retten i Glostrup blevet idømt langvarige fængselsstraffe.

Det oplyser politiets specialenhed mod organiseret kriminalitet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) i en pressemeddelelse.

Retten fandt det bevist, at den 39-årige Marwan Hussein Hasno var en af organisationens bagmænd og idømte ham ti års fængsel.

Også 26-årige Nikolaj Münster Ottesen havde en ledende rolle i organisationen. Han blev idømt ni års fængsel.

Fra sommeren 2017 til januar 2018 håndterede organisationen i alt 12,6 kilo kokain.

Allerede ved en aktion i december 2017 fik politiet hul på efterforskningen mod gruppen. Dengang beslaglagde man seks kilo kokain.

I en koordineret aktion slog SEØ til mod organisationen den 24. januar 2018. Her blev flere personer anholdt og 14 adresser ransaget.

Politiet har aldrig fundet mere end de seks kilo kokain, der blev beslaglagt i december 2017. Men ved flere hemmelige ransagninger har politiet opdaget store kontantbeløb.

- Vi har regnet os frem til, og retten har givet os ret i, at pengene stammede fra salg af 4,6 kilo kokain, fortæller Anders Andreasen, der var en af anklagerne i sagen.

Gemt i et hulrum i en bil på vej til Sverige fandt politiet desuden 1,08 millioner kroner, hvilket svarer til salg af to kilo kokain.

To andre mænd blev dømt for langt mindre roller i sagen. Den 23-årige Arez Hawez blev i efteråret idømt fire års fængsel i en sag om hvide bude, der bringer kokain ud til kunderne.

Retten mente ikke, at han skulle straffes yderligere for sin rolle i den aktuelle sag.

En 20-årig mand fik 30 dages fængsel, fordi han havde skaffet den bil, hvor de seks kilo kokain blev fundet. Han blev dog ikke dømt for kokainen, men for de 400 gram hash, der også blev fundet i bilen, oplyser Anders Andreasen.

Selv om anklagerne havde krævet 10 og 11 års fængsel, er Anders Andreasen godt tilfreds med tirsdagens dom.

- Retten har fulgt anklagemyndighedens påstand om, at der var tale om organiseret kriminalitet, og at de nu dømte havde en koordinerende og styrende rolle i organisationen, siger han.

Marwan Hussein Hasno ankede på stedet dommen til landsretten, mens de øvrige dømte valgte at tage betænkningstid.

/ritzau/