Politi: God opførsel søndag kan give sent lokalderby


Arkivfoto

Politiet lover nu at kampen mellem Brøndby og FCK i november alligevel kan spilles om aftenen. Men kun hvis afviklingen af søndagens kamp mellem Brøndby og FCK går godt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

I forbindelse med søndagens superligafodboldkamp mellem Brøndby IF og FC København har Københavns Vestegns Politi henstillet, at kampen senest skulle fløjtes i gang kl. 1500. Den mulighed har politiet i henhold til Lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, Loven giver politiet mulighed for at give et påbud om flytning af kamptidspunktet, så der fx er minimum to timers dagslys efter at kampen er fløjtet af. Divisionsforeningen har fulgt henstillingen og har programsat kampstart søndag den 27.9 til kl. 13.

Politiet har ønsket, at den politimæssige håndtering af kampen kan afvikles fuldt ud i dagslys. Dagslyset gør at politiet bedre kan fokusere på de personer, som skulle ønske at forstyrre den offentlige ro og orden, og dermed forhindre at kampen afvikles som den festlige begivenhed en fodboldkamp bør være.

Men set i lyset af fan-aftalen ”Fairplay – også uden for banen” som er indgået mellem fans, klubber, kommune og politi, samt ikke mindst den seneste kamp, som efter en konstruktiv dialog mellem de involverede aktører, blev afviklet på en god måde, så genovervejer politiet kravet om et bestemt spilletidspunkt.

- Hvis kampen på søndag afvikles i samme gode ånd med ro og orden som i april, så vil politiet gerne komme fansene i møde og undlade at stille krav om at kampen i november flyttes. I så fald vil den kunne spilles som planlagt af Divisionsforeningen kl. 1800, siger politiinspektør Allan Nyring fra Københavns Vestegns Politi.