Frygt fik eks-rocker til at angive Bandidos-kammerater


Arkivfoto

En tidligere rocker fra Bandidos fortæller fredag i et retsmøde med massiv politibeskyttelse, hvorfor han har angivet en stribe tidligere kammerater.

- Der var kommet nogle alvorlige trusler, siger manden i Retten i Nykøbing, hvor han vidner mod tre mænd med tilknytning til Bandidos.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Hvilke tanker gjorde du dig, bliver han spurgt.

- At overleve. Det var min førsteprioritet.

Sidste efterår besluttede den 49-årige mand sig for at bryde med miljøet.

- Jeg gik ind, fordi der var et sammenhold og det med motorcykler. Det var ikke det, det er endt ud med for mit vedkommende, siger manden.

På det tidspunkt var han allerede blevet idømt i alt to et halvt års fængsel for kriminalitet med forbindelse til sit virke for klubben.

- Det var ikke det, jeg havde troet. Der var ikke noget sammenhold, siger vidnet, hvis oplysninger har ført til, at flere end 25 mennesker er blevet sigtet for forbrydelser.

- Det er ikke en spejderklub, jeg melder mig ud af. Der er masser af fortilfælde, hvor man kan se, at folk er kommet alvorligt til skade.

Han var overbevist om, at han ville blive smadret og resten af sit liv blive afkrævet penge.

Hvorfor besluttede han sig for at fortælle om de andres kriminalitet?

- Det var det våben, jeg havde at forsvare mig med, siger han.

Manden afviser, at politiet lovede ham fordele eller penge, hvis han kom med oplysninger om hash, afpresning, vold og våben.

Tilhørerne kan ikke se manden i vidneskranken. Hans forklaring høres i en højttaler fra et tilstødende lokale. Han lyder lidt bitter over forløbet.

- Hvis folk vidste, hvad jeg har fået ud af det her ...

Og her bryder specialanklager Emil Folker ind og fortsætter sætningen:

- Du har i hvert fald fået syv et halvt års fængsel, lyder det med hentydning til den dom, der blev afsagt i dybeste hemmelighed i maj. Og som altså skal lægges oveni i de tidligere domme på to et halvt år.

Under fredagens afhøring fortæller han detaljeret om skydevåben, der fragtes rundt på Lolland-Falster og på Sjælland. For eksempel blev der i en træstub på Falster gemt en pistol, som en mand skulle tage med til Døllefjelde Markedet i Nysted på Lolland.

Bandidos troede, at modstanderne fra Satudarah ville dukke op.

- Vi vil ikke finde os i, at de kommer herned og spiller smarte, for det er Bandidos-område, fortæller manden.

Den aktuelle retssag mod tre rockere fortsætter med ventet dom midt i oktober.

/ritzau/