Besked i eBoks til mulig syrienkriger: Du er ikke velkommen tilbage


Arkivfoto


I slutningen af august kom det frem, at en mand, som er født og opvokset i Danmark, har fået frataget sin opholdstilladelse. Myndighederne gav manden besked via eBoks.

Det skriver dr.dk.

Manden fik leveret brevet fra Udlændingestyrelse i sin eBoks den 13.juli i år. I brevet stod der ifølge DR følgende:

LÆS OGSÅ: Lov mod syrienkriger bruges for første gang

Kære xx. Udlændingestyrelsen har truffet afgørelse om, at din opholdstilladelse i Danmark er bortfaldet. Afgørelsen er vedhæftet

Det er det første tilfælde, hvor en person mister sin opholdstilladelse, fordi vedkommende er draget i væbnet konflikt i Syrien.

Den pågældende mand er født og opvokset i Danmark.

Der vides angiveligt ikke med sikkerhed, om manden faktisk er draget i væbnet konflikt i Syren. Det er alene myndighedernes formodning, skriver dr.dk, som har fået aktindsigt i sagen.

Det er således Rigspolitiet, som har udtalt, at de vurderer, at der er grund til at antage, at manden er i eksempelvis Irak eller Syrien, og at han deltager i aktiviteter til fare for statens sikkerhed.

De fakta, som ligger bag denne vurdering, er blevet overstreget i dokumenterne, som DR har fået.

Men mistanken alene er også nok til at inddrage opholdstilladelsen.

Det følger af de ændringer af reglerne, som den daværende SR-regering lavede, således at en opholdstilladelse kan inddrages ‘blot der er grund til at antage’ at en person er rejst for at deltage i en væbnet konflikt.