17 mænd i grundlovsforhør: Sigtet for at ville udøve vold og grov vold

Nordsjællands Politi anholdt i går aftes 17 mænd med knive og slagvåben i Frederikssund. I dag fremstilles de i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød fra klokken 13.00 for deres hensigt om at samle sig for at udøve vold og grov vold mod en anden gruppering.

De 17 mænd i alderen 19-33 år, som fredag den 26. april klokken 18.45 blev standset i tre biler og anholdt ved Haldor Topsøe Park i Frederikssund med knive og slagvåben, er lørdag kl. 13.00 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

De er under mistanke for at være en del af et organiseret kriminelt netværk og sigtet for at have til hensigt at samle sig med det formål at udøve vold og grov vold mod en anden gruppering.

- Som led i vores indsats over for de kriminelle netværk er vi på forkant med deres færden, og det var derfor, vi i går kunne skride til anholdelse af de 17 mænd, fortæller efterforskningsleder i Nordsjællands Politi, vicepolitiinspektør Lau Lauritzen.

Når grundlovsforhørene finder sted, vil anklagemyndigheden begære lukkede døre.

- Jeg er meget tilfreds med, at vores efterforskning har ført til, at vi kunne anholde de mistænkte, inden de fik mulighed for at føre deres kriminelle hensigter ud i livet, slutter Lau Lauritzen.

Resultatet af grundlovsforhørene blev, at anholdelsen af de 17 mænd opretholdes i 3x24 timer, mens politiet foretager en række efterforskningsskridt i sagen.