Britisk drone dræber britiske islamister i Syrien


Arkivfoto


Premierminister David Cameron siger, at Storbritannien har anvendt en ubemandet drone til at dræbe to britiske islamister i Syrien.

Cameron, der mandag talte til parlamentet, siger, at droneangrebet ikke var en del af en koalitions indsats mod Islamisk Stat.

Han kalder angrebet for “selvforsvar”.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Dronen fra det britiske luftvåben RAF dræbte ved et målrettet angreb 21. august Reyaad Khan, som var født i Cardiff i Wales. To andre jihadister blev dræbt sammen med ham – den ene af dem var også brite.

– I selvforsvar blev Reyaad Khan dræbt ved et præcisionsangreb den 21. august med en fjernstyret drone fra vores luftvåben. Han kørte i en bil i Raqqah-området i Syrien, da han blev ramt, siger den britiske premierminister.

følge Cameron blev angrebet gennemført selv om den britiske regering ikke har parlamentets mandat til angreb i landet.

Briterne deltager ligesom Danmark i bombardementer af Islamisk Stat i Irak, men ikke i Syrien. Britiske droner har hidtil kun været anvendt til at indsamle efterretninger om Islamisk Stat.

– Vi gennemførte dette angreb, fordi der ikke var noget alternativ, understreger Cameron, som fremhæver, at de dræbte havde planer om at udføre angreb mod Storbritannien.

/ritzau/Reuters