Klippede offers finger af: Tre mænd dømt for grov vold


Arkivfoto

I september sidste år blev en 44-årig mand opsøgt i sin lejlighed af tre mænd, der udsatte ham for usædvanlig brutal og blodig vold.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Onsdag har et enigt nævningeting ved Retten i Næstved fundet de tre mænd skyldige i grov vold og røveri, men frifundet dem for drabsforsøg.

En 49-årig mand, der var hovedmanden i overfaldet, er erklæret sindssyg og blev dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. De to andre, der spillede en mindre aktiv rolle i overfaldet, er idømt to års fængsel for overfaldet, skriver retten på sin hjemmeside.

De tre mænd opsøgte deres offer, som var en bekendt til hovedmanden, en sen aften.

Under besøget opstod der tumult, og offeret blev sprøjtet med tåregas i ansigtet, fik flere slag med knojern og kølle, ligesom han blev stukket og snittet flere gange med kniv i ansigtet og på kroppen.

Desuden klippede hovedmanden offerets lillefinger af med en havesaks.

Den 49-årige hovedmand erkendte sig skyldig i grov vold og forklarede, at han ville straffe offeret, blandt andet fordi denne tidligere havde stjålet nogle ting fra ham.

De to andre blev begge fundet skyldige i at have medvirket til volden bortset fra afklipningen af lillefingeren. Ved afgørelsen lagde retten vægt på, at de havde spillet en mindre rolle i afstraffelsen.

Retten mener ikke, at de stak offeret med kniv, men fandt dem alligevel skyldige i medvirken til knivstikkene. De vidste, at offeret blev opsøgt, fordi han skulle have tæsk, og de greb ikke ind, da han blev stukket med kniven.

I forbindelse med overfaldet tog de dømte penge og andre ting fra deres offer, og derfor blev de også dømt for røveri.

Alle tre mænd accepterede dommen.

/ritzau/