Naturfond anmelder toilettømning: Strande indsmurt i rigmandslort


Arkivfoto

Et krydstogtskib, der menes at have smidt toiletrester i vandet og forurenet badevandet ved Amager Strand og Svanemøllen Strand, skal ikke slippe ustraffet for den uhumske gerning.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

LÆS OGSÅ: Mega klamt: Fest blev ramt af brun byge – det var lort

Det mener WWF Verdensnaturfonden, der nu har valgt at melde toilettømningen til politiet.

- Myndighedernes passivitet kommer bag på os. Det kan ikke passe, at toiletsynderen går fri. Derfor politianmelder vi nu sagen, siger havbiolog hos WWF Verdensnaturfonden Mette Blæsbjerg i en pressemeddelelse.

I sidste uge konstaterede Københavns Kommune, at der efter alt at dømme er tale om en kriminel handling. Alligevel vil man ikke gøre mere ved sagen, da bevisbyrden næppe vil kunne løftes.

Det er imidlertid ikke i orden, lyder det fra WWF.

- Myndighederne vurderede, at omfanget af afføring og anden toiletaffald på de københavnske strande var så stort, at det formodede krydstogtskib må have tømt sine gigantiske toilettanke inden for 12-sømilegrænsen, siger Mette Blæsbjerg.

- På den baggrund er vi helt uforstående over for myndighedernes passivitet, siger hun.

Den store mængde afføring og anden toiletaffald førte i sidste uge til et flere dage langt forbud mod badning på Amager Strand og Svanemøllen Strand.

- Der eksisterer et klart forbud mod kloaktømning inden for 12-sømilegrænsen. Forbuddet giver kun mening, hvis myndighederne aktivt håndhæver forbuddet, siger WWF's Mette Blæsbjerg.

Hun understreger, at WWF ønsker et totalforbud mod kloaktømning i hele Østersøen, herunder Øresund.

/ritzau/