Kæreste: Drabstiltalt datter ønskede sin mor død


Arkivfoto

Den 16-årige pige, der sammen med en lidt ældre mand er tiltalt for at dræbe pigens mor, sagde flere gange, at hun ønskede moren død.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

LÆS OGSÅ: Nordjysk mor blev dræbt med næsten 20 knivstik

Det kom frem under afhøringen af den nu 29-årige mandlige ven ved Retten i Hjørring mandag. Han fortalte også, at de var kærester og havde planer om at blive gift og få børn.

Under sin afhøring fortalte manden, at den dengang 15-årige pige flere gange havde nævnt for ham, at hvis moren døde, ville pigen være fri.

- Hun var ikke glad for sin mor. Hun hadede sin mor. Moren begrænsede hende, sagde han i retten.

Moren blev dræbt med næsten 20 knivstik hjemme hos sig selv i Kvissel nord for Frederikshavn 8. oktober sidste år. Hun var 40 år og efterlader sig tre børn.

Den 29-årige mand gennemgik den skæbnesvangre onsdag sidste år. Han fortalte, at de to tiltalte havde været sammen i løbet af dagen, men gik hver til sit.

Ved 23-tiden mødtes de ved togstationen i Kvissel, hvor de snakkede et kvarters tid. Ifølge den tiltalte mand var den unge pige meget ked af det og græd under deres samtale.

Efterfølgende gik de mod pigens hus, hvor hun boede sammen med moren og morens ægtefælle.

- Da vi kom frem, bad hun mig om hjælp, sagde manden.

- Hvad skulle hun have hjælp til, spurgte anklager Karina Skou.

- Hun sagde, at jeg skulle hjælpe, fordi hun havde slået sin mor ihjel, svarede den 29-årige mand.

Forinden havde han fortalt, at de to tiltalte var kærester mellem fire og seks måneder før anholdelsen, og at parret havde planer om at blive gift og få børn, men at pigens mor hadede indvandrere.

Manden kom til Danmark i 2010 og fik opholdstilladelse året efter. Anklagemyndigheden ønsker ham udvist, hvis han findes skyldig i drabet.

- Jeg flygtede fra Irak på grund af trusler fra islamisterne i Irak. Jeg er født og opvokset i en flygtningelejr i Irak, sagde den 29-årige.

Både han og pigen nægter sig skyldige.

/ritzau/