Politiet uddelte bøder på stribe for hash

RØDBYHAVN: Toldstyrelsen tjekkede søndag flere busser, der kom i land fra færgen i Rødbyhavn - og det gav flere beslaglæggelser af hash.

En narkohund snusede sig frem til en passager – en 27-årig udenlandsk mand – som viste sig at have en klump hash på 3,2 gram i lommen. Politiet blev tillkaldt, og den 27-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Det ulovlige stof blev konfiskeret, og den 27-årige fik en bøde for overtrædelsen.

En anden rejsende i bussen – en 39-årig udenlandsk mand – havde en joint og 1,6 gram hash. Den 39-årige var ikke borger i et EU-land, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og Udlændingestyrelsen traf afgørelse om, at den 39-årige skulle have et forbud mod at rejse ind i Danmark de næste to år.

Den 39-årige fik samtidig en bøde for overtrædelsen, og han blev sendt retur til Tyskland med færgen.

Klokken 12.00 undersøgte Toldstyrelsen en anden bus, der netop var kommet i land. En narkohund fandt frem til en 30-årig udenlandsk mand, som viste sig at have en joint på sig.

Den 30-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik en bøde for overtrædelsen. Samtidig behandler Udlændingestyrelsen sagen med henblik på en udvisning af den 30-årige.