26-årig mand sigtet for rovmord på 81-årig kvinde

KØBENHAVN: En 26-årig mand af udenlandsk afstamning er søndag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt, sigtet for et rovmord som skal være begået torsdag.

Københavns Politi mener, at den 81-årige kvinde er blevet dræbt i sin lejlighed, torsdag mellem kl. 11.00 og kl. 20.50, i en mindre boligblok på Østerbro i København.

Det formodes at den 26-årige fik adgang til lejligheden, efter at han havde franarret den 82-årige kvinde en nøgle – de mere præcise omstændigheder ved drabet er endnu ukendt og er under efterforskning af Københavns Politi.

Den 26-årige mand er blevet sigtet for manddrab og røveri af særlig farlig karakter mod den 81-årige kvinde. Udbyttet er, ifølge de få oplysninger som der er kommet ud omkring drabet, et visa dankort og et mastercard som den sigtede angiveligt skal have foretaget flere køb med.

Ved et grundlovsforhør søndag fandt en dommer i Københavns dommervagt begrundet mistanke om, at 26-årige havde dræbt den 81-årig kvinde under et hjemmerøveri i hendes lejlighed, og varetægtsfængslede ham i foreløbigt 23 dage i Københavns dommervagt.