Taxachauffør i livsfarlig kørsel: Skulle hjem til muligt indbrud

GILLELEJE: En chauffør fra Dantaxi 4X48 blæste fuldstændig på færdselslov og andre trafikanters sikkerhed ved en regulær vanvidskørsel, fredag eftermiddag. Chaufførens livsfarlige kørsel blev fanget på et dashcam, og politiet afviser fuldstændig påstanden om civil udrykning.

Det blev til tre dokumenterede særdeles hasarderede overhalinger, to af dem lige efter at Pårupvej var blevet til Græstedvej, og den sidste skete i selve Gilleleje omkring Husmandsvejen

De første to overhalinger skete på Græstedvej, hvor chaufføren så stort på reglerne og lavede to overhalinger for fuldt optrukne linjer, den sidste skete lige før svinget til nr. 80, et sted hvor der ikke er nogen oversigt til modkørende bilister.

Den sidste overhaling foregik i Gilleleje by lige ved bakken op mod Husmandsvejen, her kan det ses, at chaufføren akkurat når at trække ind igen, før han kolliderer med en modkørende som tilsyneladende har måttet trække op over fortovet for at undgå en kollision.

Sagen skal undersøges
Dantaxi tager kraftigt afstand fra kørslen, og der var fredag endnu ikke noget omkring eventuelle konsekvenser for chaufføren. Dantaxi er dog ikke specielt tilfredse med kørslen.

– Uanset om der er kunder eller ikke er kunder i den taxa, så tager vi meget, meget skarpt afstand til den måde at køre på, siger kommunikationschef Rasmus Krochin til Ekstra Bladet.

Chauffør til samtale
Ifølge kommunikationschef Rasmus Krochin vil chaufføren blive indkaldt til en samtale, og i den forbindelse har man hos Dantaxi nogle interne retningslinjer, som vil blive fulgt i sagen.

Retningslinjerne indeholder forskellige sanktioner og frem til opsigelse af samarbejdet med vognmanden, og Dantaxi vil nu have sagen undersøgt til bunds før der sker mere i sagen.

Kørslen anmeldt til politiet….men….
Ekstra Bladet oplyser at avisen fredag aften har modtaget et skriftligt svar fra Dantaxi’s kommunikationschef om sagen, som lyder således:

‘Vi har været i kontakt med chaufføren, der har afgivet en foreløbig redegørelse om baggrunden for kørslen. Ifølge Chaufføren har han selv taget kontakt til politiet både før kørslen startede og efter kørslen, og forklarede politiet om baggrunden. Vi vil som nævnt følge vores retningslinjer og indrage alle de informationer vi har til rådighed af sagen.’

Vagtchef ved Nordsjællands Politi, David Buch, afviser overfor Local Eyes dog fuldstændig at politiet på nogen måde har givet chaufføren tilladelse til at overtræde færdselsloven.

– Vi bliver kontaktet omkring kl. 17 hvor en taxachauffør vil køre civil udrykning grundet et muligt indbrud på hans bopæl, men det afviser vi og han har på ingen måde haft lov til at bryde færdselsloven, fastslår vagtchefen for Nordsjællands Politi.

Chauffør: Jeg frygtede for mine børns sikkerhed
Chaufføren har efterfølgende henvendt sig til redaktionen for at forklare sin reaktion, og medgiver at hans kørsel klart har set voldsom ud for andre bilister.

– Jeg fik et opkald fra min ældste datter, som passede mine to mindre børn, og hun havde set to skumle mænd luske rundt om huset. Hun var bange for at de to mænd ville trænge ind, og ringede derfor til mig hvorefter jeg kørte hurtigt hjem, forklarer chaufføren.

Datteren fik undervejs besked på at banke hårdt på vinduet, og dette fik da også de to ukendte mænd af østeuropæisk udseende til at forsvinde fra stedet, blot få øjeblikke før taxachaufføren ankom til hjemadressen.

– Helt ærligt, jeg frygtede for mine børns liv og lemmer og derfor kørte jeg som jeg gjorde, og jeg mener ikke at min kørsel udsatte andre for fare, lyder det fra chaufføren.

Vi følger op på sagen i løbet af weekenden.