Gigant fund: Våben i ‘Spøgelseshuset’ slår alle rekorder


Teknikere undersøger og sikrer de mange våben.


Over 1000 våben og 1,5 ton ammunition. Det er, hvad politiet gravede frem i weekenden i en tilgroet, mørk træhytte på hjørnet af Sjælsøvej og Kaj Munks Vej i Birkerød.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Børn i området har ifølge avisen længe kaldt ejendommen for “Spøgelseshuset”, og det var et anonymt tip, der fik politiet til at rykke ud på adressen.

– Fundet er intet mindre end historisk. Der er tale om en klar dansk rekord, siger efterforskningsleder Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

– Aldrig tidligere er der fundet så mange våben på en privat adresse i Danmark, og jeg tror aldrig, at det kommer til at ske igen, siger han.

Den 49-årige indehaver af huset blev lørdag varetægtsfængslet i 13 dage. Da lød sigtelsen på over 100 våben, som han ikke har tilladelse til, oplyste anklager Charlotte Henriksen til Ritzau.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor var det sparsomt med oplysninger om mandens forklaring på de mange våben.

Ud over godt 1000 våben og 1,5 ton ammunition har politiet ifølge Frederiksborg Amts Avis fundet cirka 70 skydevåben hos den sigtedes 88-årige mor, som også bor i kommunen.

– Den sigtede er tydeligvis våbensamler. Vi har fundet mange antikke våben i samlingen, men også flere moderne automatvåben, som vi nu er i gang med at undersøge nærmere, siger Henrik Gunst til avisen og fortsætter:

– Vi er også bekendt med, at han har tilladelse til nogle af våbnene, men formentligt slet ikke i det omfang, der her er tale om.

Politiet fik for sikkerheds skyld hjælp fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste lørdag, men hvis der var gået ild i træhytten, havde det efter al sandsynlighed ikke ført til en større katastrofe, fortæller Henrik Gunst.

– Det havde nok lydt som en kraftig popcornmaskine inde fra huset, men umiddelbart var der ikke risiko for en kæmpeeksplosion, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Forklaringen er, at patronhylstrene formentlig ville have udvidet sig i varmen, og derved ville spændingen gå af, så der ikke var risiko for flyvende kugler i kvarteret.

/ritzau/