Reclaim the Streets: 28 anholdt efter politiaktion


Nørrebro den 8. august.

Københavns Politi har tidligt torsdag den 13. august 2015 ransaget på flere adresser i København i Valby, Indre By, Nordvest og Nørrebro efter personer der har været involveret i urolighederne på Nørrebro søndag den 8. august 2015.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiets efterforskning har indtil videre vist, at flere personer der var tilstede natten til søndag 8. august 2015 ved Reclaim the Streets urolighederne tidligt mandag den 9. august 2015 også har forøvet groft hærværk mod et pengeinstitut på Østerbro. Politiets aktion har derfor også været rettet mod dette.

I forbindelse med ransagningerne blev der anholdt 28 personer – 9 kvinder og 19 mænd. 15 anholdte bringes til Station Bellahøj for yderligere afhøring, mens de øvrige anholdte forventes løsladt hurtigt efter aktionen.

2 af de anholdte personer bliver senere i dag fremstillet i Dommervagten sigtet for overtrædelse straffelovens § 291,2 ( groft hærværk) og 134 a ( grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted ). Det forventes at anklagemyndigheden vil anmode om de anholdte fremstilles i Dommervagten for lukkede døre.

Ransagningsaktionen er stadig i gang. Der er fundet kasteskyts(brosten), hampplanter og slagvåben.