Mindst syv dræbt og 300 såret i eksplosion i Kina


Video fra Youtube.

En kraftig eksplosion har ramt havnebyen Tianjin i det nordlige Kina, hvor flere lokale medier skriver, at mellem 300 og 400 mennesker er kommet til skade.

Like localeyes.dk på Facebook

BBC og Sky News citerer statsligt tv for, at der er mindst syv dræbte. Samme oplysning kommer ifølge nyhedsbureauet AP fra kinesisk politi.

Avisen Beijing News skriver, at der på et enkelt hospital i byen bragt mellem 300 og 400 sårede ind. En medarbejder på et andet hospital siger til avisen, at der flere nye patienter, end man kan nå at tælle.

Der var ved 22-tiden dansk tid ikke meldinger om omkomne, men ifølge den kinesiske tv-kanal CCTV er to brandfolk savnet.

South China Morning Post citerer statsligt kinesisk tv for oplysningen om, at eksplosionen skete i en container fuld af eksplosivt materiale, der befandt sig i et industriområde i byen, skriver tv-stationen på en liveblog.

Xinhua skriver, at eksplosionen skete i et varehus, hvor der blev opbevaret "farligt gods".

Kinesiske myndigheder har endnu ikke givet en officiel forklaring på det massive brag, der ifølge flere medier kunne både høres og mærkes flere kilometer væk.

Det kinesiske jordskælvscenter skriver på sin officielle Weibo-side, at der var to kraftige eksplosioner. Den første havde en sprængkraft svarende til tre ton TNT, mens den anden eksplosion var langt kraftigere og svarede til at sprænge 21 ton TNT i luften.

Mange af de videooptagelser, der cirkulerer på sociale medier som Twitter og det kinesiske Weibo, viser en kæmpemæssig søjle af ild og røg, der kaster murbrokker og støv mange meter op i luften.

Weibo-brugere skriver ifølge CCTV, at eksplosionen var så voldsom, at dørene i deres lejligheder faldt af og vinduerne blev blæst ind.

- Pludselig var der et stort rødt lysglimt og et ordentligt brag, skriver en onlinebruger, der hævder at bo tæt på det sted, hvor eksplosionen skete.

- 10 sekunder senere kom der en stor trykbølge, fortsætter brugeren ifølge CCTV.

Billeder på Weibo viser mennesker dækket af blod i Tianjins gader, men billedernes ægthed kan ikke umiddelbart bekræftes, skriver nyhedsbureauet AFP.

Strømforsyningen er afbrudt i flere højhuse, og mange steder er folk stimlet sammen ude i gaderne, rapporterer CCTV. Kinesisk radio meddeler, at der er synlige revner i nogle af de bygninger, der ligger tæt på ulykkesstedet.

Eksplosionen skete omkring klokken 23.30 lokal tid (17.30 dansk tid).

Tianjin ligger omkring 150 kilometer sydøst for Beijing. Der bor cirka 15 millioner mennesker i byen og dens omegn.


Der ligger døde og sårede på gaderne.

/ritzau/