Kæmpe eksplosion i Kinas tredie største by


Video fra Youtube.

En kraftig eksplosion har ramt havnebyen Tianjin i det nordlige Kina onsdag aften, skriver BBC og flere andre internationale medier.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua er mindst 50 mennesker indlagt på et hospital i byen.

Kinesiske aviser sætter derimod antallet af sårede til mellem 300 og 400, rapporterer den engelsksprogede kinesiske tv-kanal CCTV.

South China Morning Post citerer statsligt kinesisk tv for oplysningen om, at eksplosionen skete i en container fuld af eksplosivt materiale, der befandt sig i et industriområde i byen, skriver tv-stationen på en liveblog.

Xinhua skriver, at eksplosionen skete i et varehus, hvor der blev opbevaret "farligt gods".


KLIK og se mere video fra den voldsomme eksplosion i Tianjin.

Kinesiske myndigheder har endnu ikke givet en officiel forklaring på det massive brag, der ifølge flere medier kunne både høres og mærkes flere kilometer væk.

Mange af de videooptagelser, der cirkulerer på sociale medier som Twitter og det kinesiske Weibo, viser en kæmpemæssig søjle af ild og røg, der kaster murbrokker og støv mange meter op i luften.

Weibo-brugere skriver ifølge CCTV, at eksplosionen var så voldsom, at dørene i deres lejligheder faldt af og vinduerne blev blæst ind.

- Pludselig var der et stort rødt lysglimt og et ordentligt brag, skriver en onlinebruger, der hævder at bo tæt på det sted, hvor eksplosionen skete.

- 10 sekunder senere kom der en stor trykbølge, fortsætter brugeren ifølge CCTV.

Strømforsyningen er afbrudt i flere højhuse, og mange steder er folk stimlet sammen ude i gaderne, rapporterer CCTV. Kinesisk radio meddeler, at der er synlige revner i nogle af de bygninger, der ligger tæt på ulykkesstedet.

Eksplosionen skete omkring klokken 23.30 lokal tid (17.30 dansk tid).

Videooptagelserne på sociale medier tyder på, at der kan være mange tilskadekomne som følge af ulykken. De tyder ligeledes på, at der fandt flere samtidige eksplosioner sted.

Tianjin ligger omkring 150 kilometer sydøst for Beijing. Der bor cirka 15 millioner mennesker i byen og dens omegn.

/ritzau/