Højesteret udviser LTF-medlem fra Danmark efter overfald


    Arkivfoto

    Samme dag som Københavns Byret indleder en sag om, hvorvidt banden Loyal To Familia (LTF) kan forbydes, bliver et af medlemmerne udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

    Det oplyser Højesteret på sin hjemmeside.

    Manden, der er pakistansk statsborger, er født og opvokset i Danmark, hvor hans forældre og otte søskende også bor.

    Cirka tre gange har han været i Pakistan, hvor han har besøgt familie.

    Udvisningssagen kommer sammen med en dom på tre et halvt års fængsel, som han er idømt for et voldeligt overfald på en fængselsbetjent, forsøg på hæleri samt narkokriminalitet.

    Overfaldet blev begået i juni 2015. I maj samme år blev han ifølge retten medlem af banden LTF.

    Ved overfaldet kastede den nu 26-årige mand sammen med ukendte medgerningsmænd sig over en betjent, som var på vej hjem fra arbejde i Vestre Fængsel.

    De sparkede ham, slog ham med knyttede næver, slog ham i hovedet med en skiftenøgle og stak ham med en kniv i lår og balle.

    Netop det grove overfald, som blev begået efter forudgående aftale med de øvrige gerningsmænd, har vejet tungt.

    Højesteret vurderede, at det var nødvendigt at udvise manden af hensyn til den offentlige tryghed.

    – Der er betydelig risiko for, at (den 26-årige, red.) også fremover vil begå samfundsskadelig kriminalitet i Danmark. Højesteret fandt, at ubetinget udvisning med indrejseforbud for bestandig ikke var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, står der i domsresumeet.

    Bandemedlemmet er tidligere straffet for at have truet nogen på livet, at have overtrådt våbenlovgivningen og alvorlige brud på færdselsloven.

    Sagen har været behandlet i både by- og landsret tidligere. Landsretten stadfæstede byrettens afgørelse om alene at udvise ham betinget af Danmark.

    Den 26-årige har nægtet sig skyldig i alle tiltaler, og sammen med sin forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, vil han vurdere, om sagen skal ankes til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

    – Vi har lige fået dommen på tryk her for et minut siden, så vi skal have tid til at læse den, og så tager vi stilling til, om den skal indbringes, siger Juul Eriksen.

    /ritzau/