Betjent såret: Rasmus Paludan angrebet med fyrværkeri

AARHUS: Søndag eftermiddag endte partiet 'Stram Kurs's demonstration voldsomt, idet ukendte gerningsmænd angreb demonstrationen med fyrværkeri - muligvis blev der skudt med bomberør og kanonslag - og en betjent blev såret under angrebet.

Partiformand og provokatør Rasmus Paludan har annonceret en stribe af demonstrationer under parolen 'Brænder Koranen' og ikke uventet medfører dette massiv modstand ved de anmeldte demonstrationer rundt om i landet.

Lørdag viste Rasmus Paludan en koran frem og satte da også en tændt lighter til bogen, men stoppede dog inden der skete skader på bogen.

Lørdagens demo medførte mindre ballade, og en kvindelig aktivist så sidst på dagen sit snit til at snuppe koranen, som Rasmus Paludan i et kort øjeblik havde lagt fra sig - kvinden spurtede ind under politiets afspærring, snuppede bogen og stak af i løb. Det skete så hurtigt at ingen nåede at reagere før såvel koran som kvinden var forduftet.

Søndag var der en hel del mere drama, mange unge af anden etnisk oprindelse end dansk lod sig provokere af Rasmus Paludan og trods en massiv politistyrke på stedet endte dagen med at demonstrationen blev opløst på politiets foranledning.

Det skete som følge af et angreb på demonstrationen med fyrværkeri, der blev fra et plankeværk på den modsatte side af gade affyret noget fyrværkeri - muligvis et bomberør - og stort set lige for fødderne af Rasmus Paludan skete der en sprængning af hvad der formodes at være et kanonslag eller lignende.

Ved angrebet på den lovligt anmeldte demonstration blev en politibetjent fra Østjyllands Politi ramt i maveregionen, og pådrog sig ikke nærmere definerede skader. Betjenten skal umiddelbart være sluppet nogenlunde heldigt fra angrebet, og er ikke alvorligt såret.

Politiet på stedet måtte trække stavene, og omgående skride til evakuering af Rasmus Paludan som under massiv politibeskyttelse blev trukket hen til nogle civile politibiler og hastigt kørt væk fra stedet. Han kom dog retur efter en lille halv time, og var klar til at fortsætte dagens demonstration - Østjyllands Politi opløste dog demonstrationen kort efter.

Det var nødvendigt med en massiv opdækning af personerne fra 'Stram Kurs', de blev fulgt væk fra stedet af 15-20 politibetjente og betjentene dannede kæde på et stisystem og satte en stopper for øvrige personer som fulgte efter sikkerhedsopbuddet.

Østjyllands Politi har iværksat en efterforskning af angrebet på demonstrationen, og leder efter gerningsmændene som vil blive sigtet efter straffelovens §252 for at forvolde nærliggende fare for andres liv eller helbred.