Kvik borger stod op og forfulgte pattestiv spritbilist


Arkivfoto

RANDERS: En særdeles handlekraftig mand hjalp natten til fredag politiet med at få stoppet en spritbilist, der kørte meget usikkert rundt på vejene ved Randers.

Manden vågnede omkring kl. 03.45, natten til fredag, ved noget larm uden for hans hjem i Øster Bjerregrav, og da han kiggede ud af vinduet, så han en meget beruset mand, der vaklende satte sig ind i en bil og kørte fra stedet.

Hurtigt sprang den kvikke borger i tøjet, løb ned til sin bil,  ringede til politiet og satte efter bilen. Han fik hurtigt øje på bilen, der kørte noget usikkert, og da den holdt ind til siden i den lille by Svejstrup, fik han guidet en patrulje hen til den.

Da betjentene kom frem, stod bilen stadig med motoren tændt, og de kunne se føreren sidde bag rattet og sove. Flere bank på vinduet kunne ikke vække ham, og heller ikke da de åbnede døren og råbte på ham, vågnede føreren.

Først efter at have rusket lidt i ham noget tid, vågnede manden, og det stod hurtigt klart, at han havde fået alt for meget at drikke. Den 18-årige mand i bilen blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel.

- Stor tak til borgeren, der hjalp politiet med at fange spritbilisten, lyder det fra Østjyllands Politi.