Indbrudstyv løbet op af betjent i konditøj


Arkivfoto


En indbrudstyv blev mandag morgen løbet op af en betjent som løbetrænede på vej til arbejde. Den friske betjent fik anholdt tyven, men er skuffet over, at der gik lang tid før vidner ringede efter til 112 for assistance.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 22-årig mand fra Åbyhøj, der sigtes for indbrud i en tøjbutik i Guldsmedgade i Aarhus begået her til morgen. Manden knuste en rude til butikken med to sten. Han stjal en del tøj og sko fra butikken, som han gemte i baggården. Med sig tog han nogle skotøjsæsker under armen.

Desværre for ham var en politibetjent løbende på vej til arbejde på Aarhus Politigård. Han bemærkede gerningsmanden i krydset Borggade/Guldsmedgade og råbte ham an.

Gerningsmanden forsøgte først hurtigt at gå væk fra politibetjenten, der fulgte efter. Manden smed nu skotøjsæskerne fra sig og løb mod Nørre Alle. I Nørre Alle blev han indhentet af politibetjenten og tilbageholdt, indtil patruljebiler kom til stedet. Manden blev anholdt kl. 06.48.

Fremstillede blev varetægtsfængslet i 4 uger. 

I fortsættelse af ovennævnte kan vi tilføje, at det gik nogen tid, før en forbipasserende (en af mange) reagerede på politiassistentens råb om assistance og opringning til 112. Grunden hertil kan man kun gisne om, men det vakte bagefter nogen bekymring hos den ellers erfarne politiassistent.