Indbrudstyve kørt galt under politijagt: En lå fastklemt under bilen

To formodede indbrudstyve blev i nat anholdt efter en hidsig biljagt. De er begge sigtet for indbrud i flere Fakta-butikker.

To mænd i alderen 26 og 36 år forsøgte forgæves at ryste politiet af sig, natten til torsdag, men det endte skidt og de blev begge anholdt efter en dramatisk biljagt.

De to tyveknægte er blevet sigtet for indbrud i ikke mindre end fire Fakta-butikker på Midtsjælland i løbet af natten, det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den første alarm fra en Fakta butik blev udløst kl. 00.55 i Lejre, og omkring kl. 01.20 fik politiet alarm fra Fakta i Hvalsø.

Hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politis nordlige ende af politikredsen havde en Fakta-butik i Sorø også tidligt natten til torsdag været udsat for indbrud – og eftersom der nu var tale om serieindbrud hos Fakta lagde politiet sig på lur omkring de øvrige Fakta butikker i politikredsen.

Den indsats gav pote, da en patrulje spottede en mistænkelig bil ved Fakta i Tølløse og da politiet gav sig til kende med de blå blink satte bilens fører af i fuld fart med speederen i bund.

Evnerne til at styre bilen med høj fart var dog begrænset og på Kvarmløsevej endte biljagten i et 90-graders sving, hvor bilen rullede rundt, og bilens fører endte fastklemt under bilen. Heldigvis kunne den situation klares af betjentene, som fik manden fri ved at skubbe til bilen., hvorefter de to personer i bilen blev anholdt og lagt i håndjern.

Den fastklemte mand havde ikke pådraget sig nogen behandlingskrævende skader ved fastklemningen.

Politiet kom på lidt af en opgave, for rundt om den væltede bil flød det med en stor mængde mønter, og disse skulle nøje samles op og tælles. Udover en endnu ukendt mængde mønter fandt politiet også adskillige dåseøl, boltsaks og koben i bilen – som i øvrigt var stjålet i Hillerød onsdag aften og var blevet udstyret med et sæt stjålne nummerplader.