Dansk og norsk kvinde brutalt dræbt i Marokko


  Arkivfoto

  To unge kvinder fra Danmark og Norge blev mandag fundet dræbt i Atlasbjergene i Marokko. De blev fundet i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

  En mor fra Grindsted fortæller til B.T., at det er hendes 24-årige datter, der er blevet dræbt. Det har politiet oplyst hende. Datteren var ifølge moren på en rejse med sin veninde over julen.

  Ligeledes har det norske medie NRK talt med den norske mor til den anden unge kvinde, der blev 28 år. Hun fortæller NRK, at hendes datter altid prioriterede sikkerhed på sine ture.

  De to unge kvinder studerede samme sted i Norge.

  Marokkos indenrigsministerium kan oplyse, at en mistænkt er anholdt for dobbeltdrabet. Derudover søger politiet at få fat i flere, som jages i forbindelse med dobbeltdrabet.

  Udenrigsministeriet bekræfter, at man har fået bekræftet fra myndighederne i Marokko, at kvinderne er blevet dræbt.

  Opklaringsarbejdet vanskeliggøres af forholdene i det svært tilgængelige bjergområde. Lokale kilder siger til norske medier, at der er meget sne i området, og at det er meget koldt.

  Imlil tjener ofte som startsted i forbindelse med udflugter til bjerget Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg. Kilder fortæller til VG, at kvinderne ankom til landsbyen søndag.

  Ifølge det lokale medie Morocco World News havde ligene sår fra knivstik, og politiet har indledt en efterforskning under tilsyn fra anklagemyndigheden.

  Indenrigsministeriet i Marokko har oplyst, at kvinderne bar tegn på vold på halsen forårsaget af et skarpt redskab.

  Hvad det nærmere betyder, er endnu ikke blevet oplyst.

  De to ofre delte angiveligt telt, og den norske avis skriver, at deres lig blev fundet ved teltet mandag morgen.

  Det er endnu uvist, hvornår de blev dræbt.

  Udenrigsministeriet oplyser, at Danmarks ambassadør er på vej til byen Marrakesh, der ligger lidt nord for.

  Kripos, der er Norges kriminalpoliti, oplyser, at det står klar til at bistå marokkanerne med efterforskningen. Derudover orienterer dansk og norsk politi hinanden løbende, fortæller kommunikationschefen i Kripos, Alex Due.

  Der befinder sig en norsk betjent i Rabat, som står klar til at bidrage.

  Det danske udenrigsministerium oplyste mandag, at politiet har underrettet de pårørende til den danske kvinde, som skulle være dræbt.

  /ritzau/NTB