Terror i Tyrkiet: Se eksplosionen her


Tv-optagelser af bombeeksplosionen som dræber 28 og sårer over 100 personer i Tyrkiet. Video fra Youtube

Tyrkiets indenrigsministerium siger, at en eksplosion i grænsebyen Suruc, der mandag dræbte mindst 27 og sårede omkring 100, er et "terrorangreb."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Øjenvidner siger til Reuters, at eksplosionen skete i et kulturcenter i den tyrkiske by, som ligger nær den syriske grænse. Omkring 300 delegerede fra en række ungdomsorganisationer var angiveligt samlet i centret.

To højtstående embedsmænd i Ankara siger, at bevismateriale tyder på, at Islamisk Stat står bag eksplosionen, skriver Reuters.

- Der skete en meget voldsom eksplosion, mens en konference var i gang, siger Mahmut Boke, der arbejder for bystyret i Suruc.

Suruc er tilflugtssted for mange kurdere, som er på flugt fra i Islamisk Stat i Kobani.

Islamisk Stat erobrede kontrol over Kobani i september sidste år, hvilket fik mange af de lokale indbyggere til at flygte til Tyrkiet.

- Jeg så over 20 dræbte. De er stadig ved at lægge dem ind i ambulancer, siger et øjenvidne ved navn Mehmet til Reuters.

- Det var en voldsom eksplosion. Vi blev alle rystet, siger han videre.

Pervin Buldan, som er medlem af det prokurdiske oppositionsparti HDP, siger, at tyrkiske og kurdiske unge var samlet i centret forud for en planlagt tur til Kobani, som i sidste måned igen blev forsvaret mod Islamisk Stat af kurdiske krigere.

- De unge kurdere og tyrkere var kommet for at begive sig til Kobani. Der var planlagt tre eller fire dages aktiviteter, siger Pervin Buldan.

Suruc er tilflugtssted for mange kurdere, som har været på flugt fra i Islamisk Stat i Kobani.

Islamisk Stat erobrede kontrol over Kobani i september sidste år, hvilket fik mange af de lokale indbyggere til at flygte til Tyrkiet. Kurdere har senere erobret byen tilbage.

/ritzau/Reuters