Mand skaffede pistol til rockere på Døllefjelde Marked


Arkivfoto

Rockere fik en udenforstående til det risikable arbejde, da han sidste år tog en pistol med til Døllefjelde-Musse Marked. Rockerne har ifølge anklageren tilknytning til Bandidos.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det koster som udgangspunkt fængsel i et år, når man har et skydevåben med på offentlige steder, men hjælperen, en 48-årig mand har fortrudt sin handling og har fået en nedsat straf.

Den 48-årige mand skal afsone tre måneder af straffen, mens resten gøres betinget af, at han udfører 120 timers samfundstjeneste, oplyser retten på sin hjemmeside.

En rocker havde overtalt manden til at gemme pistolen og tage den med til det traditionsrige marked.

Han gemte våbnet under tøjet og lagde den derefter på et aftalt gemmested. Den besked fik rockerne, som så afhentede pistolen, oplyser retten onsdag.

Den 48-årige tilstod forbrydelsen, og den mildere straf begrundes blandt andet med, at han har givet oplysninger "af betydning for opklaring af strafbare handlinger begået af andre."

Desuden har han "særdeles gode personlige forhold." At han fortrød handlingen, spiller også ind.

I Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi bekræfter specialanklager Skipper Falsled, at sagen fører til anklager mod andre.

Tre mænd, som efter anklagemyndighedens opfattelse har tilknytning til Bandidos, er anklaget for at have haft med pistolen at gøre.

- Det kan måske lyde lidt groft, men den dømte har haft en rolle som nyttig idiot for andre, som ikke selv ønskede at løbe risikoen, siger Skipper Falsled til Ritzau.

Han understreger, at han dermed ikke udtaler sig om den nu dømtes intelligens.

Sagen mod de tre mænd fra rockermiljøet kommer senere for retten.

/ritzau/