Nedim Yasar skudt: Fortsat i Kritisk tilstand


Grafik: Coveret til Nedim Yasar’s bog ‘Rødder’ som udkommer i dag, d. 20. november.

KØBENHAVN: Radioværet på 24/7, forfatter og tidligere bandeleder, Nedim Yasar,  blev mandag aften ned på Hejrevej i København og er i kritisk tilstand.

**OPDATERING: Københavns Politi afviste først at Nedim Yasar var død som følge af skyderiet, for knap en time senere meddele at han var afgået ved døden, fuldstændig som hans arbejdsgiver Radio 24Syv tidligere havde meddelt.**

Politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi oplyser til Ritzau, at tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar ikke er død. Han er i kritisk tilstand.

Tidligere i dag bragte Radio 24syv ellers nyheden om, at den 31-årige mand var afgået ved døden.

- Vi har i vores nyhedsudsendelse klokken ti oplyst, at Nedim Yasar er afgået ved døden, sagde administrerende direktør og chefredaktør Jørgen Ramskov tidligere fra Radio24syv til Ekstra Bladet.

Nedim Yasar err en fast del af panelet på Radio 24syv's kriminalmagasin "Politiradio" og søndag blev han interviewet af TV2 og her gav han bandemedlemmer et godt råd omkring det at forlade bandemiljøet:

- Gå hele vejen, for du kommer aldrig til at fortryde det igen.

Nedim Yasar blev mandag aften meldt som værende i kritisk tilstand, efter at han blev ramt af skud på Hejrevej i København. Nedskydningen af den tidligere bandeleder blev anmeldt til 1-1-2 kl. 19.38. Politiet var hurtigt massivt tilstede på gerningsstedet, som blev afspærret mens ambulancereddere og akutlæge tog sig af Nedim Yasar som lå på gaden.

Han blev skudt ned tæt på det sted hvor han havde været til en bogreception for hans bog 'Rødder' som udkommer i dag.

Politiet søger vidner
Københavns Politi har været meget fåmælte om sagen, og alene oplyst at der søges vidner til skyderiet og at man efterforsker bredt med hensyn til motivet til skyderiet.

– Vi søger vidner fra Hejrevej, sagde vagtchef Carsten Reenberg fra Københavns Politi mandag aften ved 22-tiden til Ritzau.

Nedim Yasar er tidligere bandeleder for Los Guerreros, en støttegruppe til Bandidos, og efter han forlod bandemiljøet har han været udsat for mindst et drabsforsøg - mandag aften blev han så skudt ned på åben gade, og dræbt af en endnu ukendt gerningsmand.

Om drabet på Nedim Yasar har forbindelse til hans fortid i bandemiljøet er endnu ukendt.