39-årig er dømt for hævndrab med ratlås


Arkivfoto


En 39-årig mand fik ikke noget ud af at anke en dom fra Retten i Glostrup til Østre Landsret, som mandag stadfæstede dommen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Også Østre Landsret fandt ham skyldig i et voldsom drab med en ratlås i Høje Gladsaxe i 2011. Og ligesom i byretten blev han idømt 12 års fængsel og udvisning af landet for bestandig.

Muhammed Arfan mistede livet 10. november 2011 i Høje Gladsaxe. Han blev efterladt i en blodpøl efter at være blevet slået i hovedet med en ratlås.

Den dømte erkendte i byretten, at han slog med ratlåsen, men han nægtede sig skyldig i drab, da han hævdede, at der er tale om nødværge.

– Tre af de slag, der rammer afdøde i hovedet, er ført med stor kraft og har hver for sig været dødbringende, og derfor er forklaringen om nødværge tilsidesat fuldstændig, sagde senioranklager Peter Rask til Ritzau, da dommen faldt i byretten.

– Der er tale om et hævnmotiv, da han opsøger ham og slår ham med den her ratlås, fastslog anklageren.

I sommeren 2012 blev en dengang 39-årig mand dømt i sagen. Han fik et års fængsel for sin rolle, som bestod i grov vold mod Muhammed Arfan. Han havde altså ikke deltaget i selve drabet.

Retten fandt det dengang bevist, at manden havde skygget Arfan i sin taxa, påkørt ham med bilen og medvirket til grov vold mod ham.

Efter drabet sprang Chaudhry ind i taxaen, og de to mænd flygtede sammen fra stedet.

Det lykkedes i først omgang ikke politiet at anholde Chaudhry, der var forsvundet. Der blev afsagt en fængslingskendelse over ham, og han blev efterlyst internationalt via Interpol.

Men i april sidste år landede han i Københavns Lufthavn med et fly fra Pakistan. Her stod politiet, der vidste, at han var med flyet, klar og anholdt ham, da flyet landede.

Den 39-årige er også dømt til at betale en erstatning til offerets familie på 2,4 millioner kroner.

/ritzau/