Ups: 70-årig dame kørte med udløbet kørekort


Arkivfoto

HELSINGE: Når man får et kørekort, så står der en udløbsdato på det – og den skal man være opmærksom på, da det ellers kan blive dyrt.

En 70-årig kvinde fra Helsinge-området blev onsdag morgen kl. 09.20 standset på Rundinsvej i en rutine kontrol, og det endte som en dyr affære.

Den 70-årige kvinde havde ikke fået fornyet sit kørekort, efter det var udløbet, så hun blev sigtet for kørsel uden førerret og den slags koster mindst 7000 kroner i bøde.

FAKTA:
Det er meget vigtigt, at man holder øje med udløbsdatoen på kørekortet, det skal nemlig fornys, inden det udløber, hvis man fortsat ønsker at køre bil.

Glemmer man det, så er det ikke længere gyldigt og så er det som at køre bil uden at have erhvervet et kørekort – og en dyr oplevelse. Efter d. 1. juli 2017 behøver man dog ikke længere at skulle have en lægeattest for at få fornyet sit kørekort til personbil, mc eller stor knallert,  man får ganske enkelt kørekortet fornyet ved at henvende sig på Borgerservice – men husk at henvende dig i god tid.

Husk at medbringe et pasfoto og dit gamle kørekort. 

Det nye kørekort vil herefter generelt være gyldigt i 15 år,  gyldigheden kan dog forkortes hvis man eksempelvis har diabetes eller anden sygdom, der kan påvirke evnen til at køre bil.