Udsat boligområde: Lokale projekter har stoppet balladen


I dag er Motalavej ikke et område hvor unge ballademagere sætter dagsordnen. Brandkadet-projektet Firebirds er bare en del af det forebyggende arbejde

For at forebygge problemer med unge ballademagere i det udsatte boligområde på Motalavej i Korsør, har det lokale brandvæsen i samarbejde med andre gennemført et ungdomskursus 'Firebirds' med børn og unge fra området.

Firebirds er et samarbejde mellem Projekt Ringparken og Motalavej, Slagelse Brand og Redning, samt busselskabet Keolis. Børn og unge fra området har gennemført et længere kursusforløb

Motalavej har flere i de sidste par år gjort en stor indsats for at undgå ballade med unge. Inden da var det ikke sjældent, at det var problematisk for politi og brandvæsen at arbejde i området. I nogle tilfælde blev der smidt med sten efter brandvæsnet og politiet.

I dag er Motalavej ikke et område hvor unge ballademagere sætter dagsordnen. Brandkadet-projektet Firebirds er bare en del af det forebyggende arbejde, som med succes har vendt udvikling til det bedre. Det er efterhånden et stykke tid siden, at der har været problemer i området.

De unge brandkadetter "Firebirds" har netop gennemført deres grunduddannelse som ungdomsbrandmænd og det blev i sidste uge fejret med maner. Borgmester Sten Knuth var med og holdte tale for de unge og uddelte diplomer og pokaler. De unge fik spandevis af velfortjent ros.