Vilde dyr løber rundt i Georgiens hovedstad


Seks tigre, seks løver, otte bjørne og seks ulve var blandt de flere end 30 dyr, som slap ud af den zoologiske have i Tbilisi i løbet af natten til søndag.

Vilde dyr løber søndag rundt i gaderne i Georgiens hovedstad, efter at voldsomme oversvømmelser, der har kostet mindst ni mennesker livet, har ødelagt deres bure, oplyser lokale nyhedsbureauer ifølge Reuters.

Like localeyes.dk på Facebook

Seks tigre, seks løver, otte bjørne og seks ulve var blandt de flere end 30 dyr, som slap ud af den zoologiske have i Tbilisi i løbet af natten til søndag.

- Mindst otte mennesker er døde som følge af oversvømmelserne, sagde indenrigsminister Vakhtang Gomelauri til den georgiske tv-kanal Rustavi 2.

En unavngivet embedsmand, som blev citeret af kanalen, sagde senere, at antallet af døde var steget til ni. Tre af de omkomne arbejdede i den zoologiske have, som dyrene slap ud fra.

Floden Vere gik over sine bredder i det centrale Tbilisi efter timer med voldsomt skybrud. Vandet gjorde gader og pladser til frådende floder, som fejede biler væk og fik huse til at brase sammen.


Oversvømmelserne skabte store ødelæggelser.

En fotograf for nyhedsbureauet Reuters har taget et billede af en skarpskytte, der affyrer en bedøvelsespil mod en flodhest, der passerer butikker i en mudderfyldt gade. Seks ulve blev skudt og dræbt af politiet, da de nærmede sig et børnesygehus.


Flere tigere og løver druknede i oversvømmelserne.

Byens indbyggere blev rådet til at holde sig inden døre, indtil dyrene igen er indfanget.

Voldsomme regnskyl gjorde floden Vere, som flyder gennem Tbilisi til en rivende strøm, som rev snesevis af biler med sig og fik bygninger til at brase sammen. Myndighederne siger, at ødelæggelserne løber op i millioner af dollar.

- Snesevis af familier er gjort hjemløse, fordi deres boliger i hovedstaden er fuldstændig ødelagt. Tusinder står uden vand og elektricitet i byen med 1,2 millioner indbyggere, siger Tbilisis viceborgmester Irakly Lekvinadze til journalister.

Præsident Georgi Margvelasjvili siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at genopbygningen af hovedstaden vil blive indledt så hurtig som muligt.


En brandbil blev revet med i de voldsomme vandmasser.

/ritzau/Reuters