Danmarkshistoriens største dopingsag: Fem personer sigtes


Politiet beslaglagde et tons udstyr og doping under ransagninger i marts.

Danmarkshistoriens største dopingsag omfatter ikke længere kun to mænd, der siden midten af marts har siddet fængslet i sagen om enorme mængder anabole steroider.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Tirsdag gennemførte Københavns Politi ransagninger på otte adresser i hovedstaden og anholdt fem personer, der sigtes for at overtræde straffelovens dopingparagraf.

Ifølge politiet har de anholdte, fire mænd og en kvinde, medvirket til at importere, fremstille og forsøgt at fremstille doping med henblik på salg af ikke mindre end tre millioner enheder doping.

I forbindelse med anholdelserne i marts oplyste politiet, at stofferne vejede over et ton.

- Det er en meget stor sag. De tre millioner enheder er det, som de havde planer om at sælge. Nu skal vi forsøge at finde ud af, hvor meget de har solgt, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

To af de anholdte fremstilles onsdag i grundlovsforhør.

- Vi foretog anholdelse af fem personer, fire mænd på 26, 30, 32 og 33 år samt en kvinde på 29. De er alle blevet afhørt og sigtet, og nu forsøger vi at sende de to på 30 og 33 år i fængsel, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Selvom syv personer nu er sigtet i sagen, mener politiet, at flere gerningsmænd stadig er på fri fod. Det fremgår af de seneste sigtelser i sagen.

Den historisk store sag er en direkte konsekvens af, at Folketinget i begyndelsen af 2014 hævede strafferammen for doping fra to til seks år.

Med den højere strafferamme fik politiet mulighed for blandt andet at aflytte telefoner i efterforskningen.

- Det har givet os en ny værktøjskasse, og det er kun takket være den, at vi har kunnet løfte den her sag, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Han oplyser, at de illegale forretninger skal være foregået på nettet i lukkede fora.

/ritzau/