Politiet jubler over deres Twitter-succes


– vi er den første kreds udenfor København, som når de 25.000 følgere skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi runder lige om lidt 25.000 følgere på Twitter.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse:

Vi startede for knap to år siden som en af de sidste politikredse på Twitter, men vores følgere har sørget for, at vi med raketfart er blevet kørt op gennem feltet, og vi er den første kreds udenfor København, som når de 25.000 følgere. Undervejs har vores følgere hjulpet os med at finde forsvundne voksne og børn, stjålne traktorer og bortløbne hunde, stedfæstet indbrud og opklaret røverier og trictyverier.

Til gengæld har vi serviceret med 9500 meldinger om (mange) husdyr på vejene, trafikpropper, lukkede motorveje, vores ATK-bilers placering, strømudfald, brande, væltede træer og jernbanebomme, der ikke vil gå op.

Vi giver også tips og forslag til, hvordan man kan sikre sig mod tyveri, indbrud, hærværk, IT-kriminalitet og anden kriminalitet.

1,6 millioner gange på en måned

I løbet af en måned bliver vores tweets eksponeret omkring 1,6 millioner gange.

Især under større ventede og uventede begivenheder som storme og stormfloder eller større ulykker er det af stor værdi for politiet at kunne komme i øjeblikkelig og direkte kontakt med borgerne. Det viste sig første gang i efteråret 2013 under stormene Allan og Bodil.

Den direkte kontakt gør, at beskeder, der kan hjælpe borgerne til at hjælpe sig selv bedst muligt og til at begrænse skadernes omgang, når lynhurtigt frem.

Undervejs opfandt vi på Twitter ordet ”stormturist”. Vi advarede mod, at man tager ud i livsfarligt vejr for at se på kæmpestore bølger og faldende træer. Ordet kom med i Dansk Sprognævns finale om bedste nye ord.

DR P3 opfandt til gengæld begrebet ”politweets” og dedikerede morgenindslag til at fortælle om vores tweets.

Nogle har kaldt Twitter for borgernes politiradio. Her kan de løbende følge med i nogle af de mange daglige elementer, som indgår i politifolks daglige arbejde.