Sommer!!! Den kommer om et par dage


Her den italienske skandale-politiker Nicole Minetti, som nyder strandvejr Miami Beach i bikini.

Ifølge kalenderen er sommeren skudt i gang. Men det kan ikke helt ses på vejret endnu. I hvert fald begynder juni med regn og køligere temperaturer, før solen formentlig får bedre tag i landet sidst på ugen.

Like localeyes.dk på Facebook

Det er prognosen fra Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

– Hvis vi tager de store briller på og ser på den lange bane, ser det bedre ud, men vi har lige nogle ubehagelige dage, der skal overstås først, siger han til Ritzau og fortsætter:

– Mandag ser nogenlunde ud. Nattens regn er ved at være overstået, og det bliver en blandet dag med sol, skyer og byger hist og her særligt vestpå. Temperaturen når op omkring 15 grader, så det er lidt køligt, men hæderligt.

Tirsdag bliver til gengæld ugens vådeste dag, fordi der trækker regn ind over landet sidst på natten.

– Det vil regne store dele af dagen. Der falder op til ti millimeter i nordvest, mens der i sydøst nok ikke vil falde så meget. Det blæser også, og det kan blive en hård kuling med kraftige vindstød lige under stormstyrke i Nord- og Vestjylland, siger Jørn Thomsen.

Temperaturen kommer til at ligge på 12-15 grader, men kan snige sig op på 18 grader enkelte steder.

Fra onsdag lysner det dog med sol, selvom temperaturerne holder sig i den lavere ende.

Det skulle dog blive bedre grundlovsdag.

– Selve dagen bliver fin med solskin og ret høje temperaturer omkring 20 grader – i Sydvestjylland helt op til 23 grader. Der kommer så en koldfront i løbet af aftenen eller natten, men generelt skifter vejret gear sidst på ugen, siger Jørn Thomsen.

– Det giver varmere og mere stabilt vejr og formentlig en lunere, tør weekend med sol, lyder det fra vagtchefen.

/ritzau/