Datter af flyboss løsladt i bizar sag om nødder


Arkivfoto

En sydkoreansk appeldomstol har fredag løsladt en tidligere højtstående Korean Air Lines-chef, der i februar blev idømt et års fængsel i en mærkværdig sag om måden, hun fik serveret nødder på i et af selskabets fly.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Cho Hyun-Ah, der var vicepræsident i Korean Air Lines, da episoden udspillede sig, gik amok over, at en stewardesse serverede hende macadamia-nødder i en pose og ikke i en skål. Hun mente heller ikke, hun havde bestilt nødderne.

Hun forlangte derfor, at flyet, der var på vej mod startbanen, skulle vende tilbage til gaten i lufthavnen i New York.

Men ifølge appeldomstolen resulterede Cho Hyun-Ahs opførsel ikke i, at flyet ændrede rute, da det ikke var kommet i luften endnu. Det var den mest alvorlige tiltale mod hende, og derfor er hendes straf nu blevet nedsat.

Cho, der er datter af Korean Air Lines' bestyrelsesformand, slipper nu med ti måneders betinget fængsel med to års prøvetid.

Domstolen fastholder dog, at Cho Hyun-Ah optrådte for voldsomt over for de kabineansatte.

Chefen for kabinepersonalet vidnede i januar og sagde ved den lejlighed, at Cho, der måtte forlade sin stilling, havde "opført sig som et dyr" og behandlet besætningen som "slaver".

Selv var han blevet tvunget til at knæle foran hende og bede om tilgivelse, mens Cho daskede ham med en servicemanual.

Mange sydkoreanere ser sagen som et typisk udtryk for arrogance og forkælelse hos den del af landets erhvervsmæssige elite, som står i spidsen for gigantiske, familiedrevne konglomerater.

/ritzau/AFP