21 års fængsel til bandefolk for kilovis af kokain


Politiet kom på sporet af de tre mænd i forbindelse med overvågning af bandemiljøet i Aarhus og Randers. Arkivfoto

Retten i Aarhus har i dag afsagt dom i en stor narkosag vedrørende handel med 4,5 kg kokain. De tre tiltalte mænd, der alle har relation til bandemiljøet i Aarhus Vest, fik samlet set en straf på 21 år og 3 måneders fængsel.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Sådanne skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse:

To mænd på henholdsvis 24 og 26 år blev straffet med hver syv års fængsel, mens den tredje tiltalte, en mand på 25 år, blev straffet med 7 år og 3 måneder, da han også blev dømt for besiddelse af særlige farlige skydevåben. Der er endnu ikke taget stilling til, hvorvidt de dømte anker til landsretten.

Sagen har i længere tid været efterforsket af Østjyllands Politi som led i den vedvarende indsats mod organiseret kriminalitet. Politiet kom på sporet af de tre mænd i forbindelse med overvågning af bandemiljøet i Aarhus og Randers. Her fandt man ud af, at de tre mænd flere gange transporterede mellem 250 og 500 gram kokain, gemt i nogle små æg, fra en bopæl i Brønshøj til en kælder i Aarhus Vest. Ham de hentede det hos i Brønshøj, en 31-årig mand fra Zimbabwe, er tidligere straffet i sagen med fængsel i 5 år, og udvisning af Danmark for bestandig, for at have leveret kokain til de dømte.

De tre mænd har solgt kokainen videre flere forskellige steder i Jylland, og der er tidligere afsagt dom i Retten i Randers mod nogle af aftagerne. Politiet formoder, at de dømte har omsat for over tre millioner kroner – vurderet ud fra at kokain på gadeplan koster mellem 600 og 700 kr. pr. gram.