Robocop: Nu tester politiet brug af droner


Video fra Rigspolitiet – se hele videoen ved at klikke på linket nedenfor.

Politiet er gået i gang med at teste brugen af droner, og det er meningen at de skal anvendes i forbindelse med humanitære eftersøgninger, på skadessteder og ved kriminaltekniske undersøgelser på gerningssteder.

Se politiets film om drone-forsøgene her

- Vi arbejder hele tiden på at udvikle politiet og finde den bedste og mest effektive måde at løse vores opgaver på. Derfor er vi naturligvis også interesseret i at undersøge mulighederne ved at bruge droner, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiets Nationale Beredskabscenter.

Politiet råder over fire droner fordelt på to modeller med forskellig størrelse. De testes af Nordsjællands Politi, Nordjyllands Politi og af Rigspolitiets Nationale Kriminaltekniske Center, som i testperioden skal yde dronestøtte til alle landets politikredse ved behov.

Det er Rigspolitiet, som har iværksat et såkaldt UAS-projekt (Unmanned Aerial System) til at teste droner i politiets opgaveløsning. Efter sommerferien evaluerer Rigspolitiet forsøget og beslutter, om droner fremadrettet skal bruges til politiopgaver.