Medie: Eksplosion på bombefabrik dræber 25 IS-krigere


På billedet ses irakiske Sajida Mubarek Atrous al-Rishawi iført en selvmordsvest, som hun forsøgte at bringe til sprængning på et hotel i Amman i 2005. Hun gled ud i glemsen, men pludselig 10 år senere forsøgte Islamisk Stat få hende frigivet i bytte for det japanske gidsel Kenji Goto. Udvekslingen fandt ikke sted, og hun blev kort efter henrettet efter at Islamisk Stat dræbte en jordansk pilot ved at brænde ham i live.

En voldsom eksplosion på en fabrik, der fremstillede sprængstoffer, har kostet 25 medlemmer af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) livet.

Det meddeler overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har base i Storbritannien, onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- En stor eksplosion har fundet sted i en sprængstof-fabrik kontrolleret af Islamisk Stat, oplyser observatoriet.

Eksplosionen skete i Syriens østlige Deir Ezzor-provins.

- En række yderligere eksplosioner fulgte umiddelbart efter og rystede hele byen. 25 IS-krigere er blevet dræbt, cirka 20 andre er kommet til skade, lyder det.

Det står ikke klart, om eksplosionen blev forårsaget af et uheld eller et luftangreb.

Islamisk Stat kontrollerer det meste af den olierige Deir Ezzor-provins, der ligger nær grænsen til Irak.

Den syriske regerings styrker holder dog stand mod gruppen i provinsens hovedby og små lommer i områder, der er af mindre strategisk betydning.

Islamisk Stat har taget magten over store dele af Irak og Syrien. Gruppen er berygtet for makabre og voldelige overgreb - blandt andet voldtægter, tortur og halshugninger.

IS udråbte i juni 2014 et kalifat i dele af Irak og Syrien.

Efterfølgende indledte en international koalition luftangreb i områderne, og de angreb har ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder dræbt flere end 2000 mennesker, hovedsageligt militante fra Islamisk Stat.

Omkring 220.000 mennesker er ifølge FN dræbt i Syrien siden 2011, hvor en borgerkrig brød ud.

/ritzau/AFP