Politiet advarer imod falske 500-eurosedler


En midaldrende mand med briller og sixpence har gentagne gange i de seneste dage snydt forretninger i København ved at betale med falske penge. Arkivfoto

Flere forretninger i København har modtaget 500-eurosedler, som har vist sig at være falske.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

En midaldrende mand med briller og sixpence har gentagne gange i de seneste dage snydt forretninger i København ved at betale med falske penge.

Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp i sagen i håbet om at få oplysninger, der kan føre til pågribelse af manden.

- Han har været i fem-syv forskellige butikker, hvor han har betalt med 500-eurosedler og fået penge tilbage, fortæller vicepolitiinspektør Tommy Keil fra Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Det er blandt andet 7-eleven-kiosker og Matas-butikker, som har været ofre for manden. Ifølge Tommy Keil skal der være tale om falske penge af en rimelig kvalitet.

- Så man skal være særligt opmærksom, når man står ude i forretningerne og modtager de her store sedler, siger vicepolitiinspektøren.

På baggrund af efterforskningen af sagen har politiet udarbejdet et signalement af gerningsmanden. Han beskrives som en cirka 60-årig mand, kraftig af bygning, brunt kort hår, der har været iført et gråt jakkesæt, sixpence og briller.

Ifølge Tommy Keil er mandens fremgangsmåde en smule utraditionel, selv om det langtfra er første gang, at svindlere betaler med falske penge i forretninger.

- Det er en smule overraskende, at han har gjort det så forholdsvis mange steder, inden han er rykket videre til en anden by. Jeg vil gætte på, at han ikke er her fra byen, og vi skulle jo gerne have fat på ham, mens han stadig er her, siger Tommy Keil.

/ritzau/