Dansk stjerne om polsk speedway-farce: Vi satte livet på spil


– Jeg frygtede for mit helbred. Jeg vidste ikke, hvordan det ville gå mig, når jeg kørte ind i det første sving, fortæller Nicki Pedersen.


Den danske stjerne Nicki Pedersen og speedwaykollegerne følte, at de satte helbredet på spil i sæsonpremieren lørdag aften i Polen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Derfor nægtede kørerne at gennemføre årets først grandprix, der blev afholdt foran 55.000 tilskuere i Warszawa.

– Vi var stolte over at komme til Warszawa for at køre for så mange mennesker, men det er sådan, at vi i forvejen sætter vores liv på spil, når vi kører speedway.

– Når vi så pludseligt skal køre på en bane, hvor det bare handler om at komme sikkert hjem, og hvor man ikke kan køre ræs mod hinanden, så skal vi stikke en finger i jorden og spørge os selv om, hvad er det lige, vi foretager os, siger Nicki Pedersen.

Den tidligere verdensmester forstår ikke, hvordan baneforholdene kunne være så dårlige.

– Vi havde ikke ordentlige forhold, og de har haft alle muligheder for at lave en rigtig bane. De har lavet baner nu i 15 år.

– Jeg ved ikke, om de er begyndt at lave en ny belægning eller hvad. Jeg kan bare konstatere, at de ikke ville nå at få fikset banen hverken i aften eller i morgen, siger Nicki Pedersen.

Selv om han er kendt for at køre lige til grænsen, så havde danskeren det ikke sjovt lørdag aften.

– Jeg frygtede for mit helbred. Jeg vidste ikke, hvordan det ville gå mig, når jeg kørte ind i det første sving.

– Når man får de tanker, som ellers aldrig strejfer én, så er noget rablende galt, siger speedwaystjernen.

55.000 tilskuere måtte gå skuffede hjem efter bare 12 heats, men det er ifølge Nicki Pedersen ikke kørernes ansvar, at sæsonpremieren blev afblæst før tid.

– Det er synd for sporten, men igen – det er ikke vores ansvar. Vore ansvar er at lave et show og køre ræs, men når vi skal køre med livet som indsats, så må vi trække os.

– Vi må også sætte et eksempel. Det er ikke første gang, at de laver fejl med banen.

Nicki Pedersen fik blot sat tre VM-point ind på kontoen, hvilket ikke var den start, han havde håbet på. Det betyder, at han har lidt at indhente, når sæsonen fortsætter om en lille måned i Finland.

– Det er en katastrofe. Jeg har kæmpet hele vinteren og er kommet tilbage efter en skulderskade, og så skal vi køre rundt i sådan noget.

– Men der er 11 grandprixer tilbage af sæsonen, så jeg føler ikke, at det hele er kørt fra mig endnu.

– Vi speedwaykørere er også mennesker, og når hjelmen er kommet af, er vi enige om, at det er lige meget med de point. Det hele burde selvfølgelig nulstilles, men sådan bliver det ikke.

– Jeg er kommet sikkert herfra, og det glæder jeg mig over, siger han.

/ritzau/