Bagmand dømt i omfattende narkosag


Den nigeriansk fødte bagmand blev idømt i alt syv års fængsel og udvisning for bestandig. Arkivfoto

Retten i Esbjerg har i dag afsagt dom i en omfattende narkosag, hvor bagmanden stod tiltalt for blandt andet indsmugling, opblanding og salg af kokain.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den nigeriansk fødte bagmand blev idømt i alt syv års fængsel og udvisning for bestandig.

Hertil havde anklageren nedlagt påstand om konfiskering af et skønsmæssigt beregnet udbytte, hvilket dommeren delvist imødekom med 266.000 kr.

Sagen kort:
Der er tale om en stor efterforskningssag fra 2013 og 2014.

I alt 14 personer har fået domme for blandt andet indsmugling og salg af kokain samt køb af bagmandens kokain. Samlet set er der idømt 29½ års fængsel i de tidligere domme.

En omfattende efterforskning førte Syd- og Sønderjyllands Politi på sporet af den nigerianske bagmand. Da han i maj sidste år forsøgte at rejse ind i USA, blev han anholdt i Newark lufthavn på baggrund af politiets internationale efterlysning. I august 2014 blev han udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

Han blev fundet skyldig i indsmugling, opblanding og salg samt forsøg på salg af ca. tre kilo kokain. Bagmandens virke som narkohandler i Danmark strækker sig helt tilbage fra juli 2013 og frem til januar 2014, hvor han er tiltalt for det sidste forsøg på indsmugling.

Bagmanden har anvendt såkaldte bodypackers til indsmuglingen. En bodypacker sluger kokainen i små kapsler, stiger ombord på et fly – i disse tilfælde til Danmark – og får på den måde kokainen smuglet ind i landet. Kapslerne med kokainen kommer efterfølgende ud med afføringen.

Sagen mod bagmanden har kørt i Retten i Esbjerg i otte retsdage med mange vidneafhøringer og fremlæggelse af en massiv mængde videoovervågning og aflytnings-materiale.

Anklager i sagen Henriette Baade udtaler:

”Dette er en omfattende sag, der allerede har flere domme bag sig. Vi er yderst tilfredse med, at vi i denne sag også har fået udleveret og dømt narkobagmanden - og fået sat en stopper for så omfattende narkotikahandel i Esbjerg over så lang en periode”.