Snarrådig landmand forhindrede forurening af å


I gyllesprederen var der cirka 22.000 liter gylle, som løb ud i grøften og noget nærliggende skov – og begyndte at bevæge sig ned mod Alling Å.


En snarrådig landmand har sandsynligvis forhindret en større forurening af Alling Å, da hans gyllespreder væltede og sprang læk.

Like localeyes.dk på Facebook

Landmanden kom kørende ved middagstid på Allinggårdsvej i sin traktor med påspændt gyllespreder, da et hjul fra den tungtlastede gyllevogn kom ud i rabatten, hvor gyllesprederen med 22.000 liter ildelugtende gylle væltede.

Det skriver mja.dk.

Læs artiklen på Midtjyllands Avis

I gyllesprederen var der cirka 22.000 liter gylle, som løb ud i grøften og noget nærliggende skov – og begyndte at bevæge sig ned mod Alling Å.

Men føreren af traktoren var så snarrådig, at han greb en skovl og begyndte at grave en rende, så gyllen løb ind mod skoven i stedet for ned i åen, fortæller indsatsleder Allan Riisberg fra Silkeborg Brand & Redning.


Gylletanken sprang læk da traktoren væltede

Det er jo livsfarligt for fiskene og livet i åen, hvis gyllen kommer derned i, så det var meget vigtigt, at han selv begyndte at afværge det, og det skal han have ros for, lyder det fra indsatslederen til mja.dk