Risikerer fængsel: Opfordrede til drab på jøder på Facebook


Screendump fra den nu lukkede gruppe på Facebook.


Da nyhederne om en bombet skole i Gazastriben rullede over fjernsynsskærmen, blev det for meget for en 48-årig mand med pakistansk baggrund.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Manden oprettede i juli sidste år Facebook-gruppen “Død over jøderne”, hvor han ifølge anklagen skrev en række stødende ting om jøder.

Det kastede en politianmeldelse af sig, og den 48-årige mand er onsdag tiltalt efter racismeparagraffen. Han nægter sig skyldig.

Onsdag skal Retten i Glostrup behandle sagen.

– Ifølge anklageskriftet har han hånet og truet jøder i sine skriverier, og det har karakter af propaganda. Vores påstand er fængsel, siger anklager Rasmus Petersen til Ritzau.

Rasmus Petersen har inden retsmødet ikke besluttet sig for, hvor lang en fængselsstraf den tiltalte bør idømmes.

Anklageskriftet er endnu ikke blevet præsenteret for den tiltalte og er dermed ikke tilgængeligt for pressen.

Ifølge statistik fra politiet lød antallet af anmeldelser efter racismeparagraffen på 48 i 2014, mens tallet i 2010 var 29.

Antallet af sigtelser landede på henholdsvis 30 og 38.

Anderledes roligt tager man sagen i den tiltaltes lejr, hvor forsvarer Klaus Henriques mener, at der er tale om en storm i et glas vand.

– Han blev tosset over tv-indslaget, han boblede over og skrev nogle mindre velovervejede ting på Facebook. Det var ren og skær frustration og afmagt, siger han til Ritzau.

– Som samfund er vi gået fuldstændig i selvsving. Fordi man skriver, at jøder skal udryddes, mener man det jo ikke nødvendigvis.

– Der er jo en risiko for, at retten slår ham i hovedet med et eller andet, men det må vi så forholde os til, lyder det fra Klaus Henriques.

Retten i Glostrup indleder sagen onsdag morgen, og der ventes at falde dom omkring middagstid.

/ritzau/