Kamp med mange fejl: Brøndby og FCK spiller 0-0

Kampen levede slet ikke op til niveauet fra sidst. Det blev en kamp med mange fejlafleveringer og enorm mangel på flot fodbold og chancer.

Der var lagt op til endnu et New Firm-brag mellem Brøndby og FC København, som leverede en underholdende kamp, da de to hold mødtes for mindre end en måned siden på FCK’s hjemmebane.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Men kampen levede slet ikke op til niveauet fra sidst. Det blev en kamp med mange fejlafleveringer og enorm mangel på flot fodbold og chancer. Derfor blev det en kedelig 0-0-kamp.

Græstæppet på Brøndby Stadion har fået meget kritik gennem sæsonen, og beskaffenheden er også kritisabel. Alligevel kunne man med rette forvente mere af spillere på Superliga-niveau.

Begge mandskaber havde taget græsunderlaget med i det taktiske oplæg, for hele første halvleg stod på lange bolde sendt fra de respektive backlinjer og op i retning af hvert holds store angriber.

Dermed var der rigeligt med arbejde til Andreas Cornelius og Johan Elmander, men ingen af dem formåede at skabe farlige situationer ud af de bolde, de vandt.

Midterforsvarerne i begge ender af banen var samtidig dygtige til at afværge alle indlæg og lange bolde, og inden pausen havde ingen af holdene skabt en reel målchance.

Små 10 minutter inden pausen følte Brøndby sig snydt for et straffespark, da Mathias “Zanka” Jørgensen gik i ryggen på Ferhan Hasani i feltet, men dommer Michael Tykgaard vinkede afværgende.

I slowmotion kunne det godt ligne et straffespark, men det blev ikke dømt, og 0-0 ved pausen var helt fortjent.

Spillet blev en knivspids bedre i anden halvleg, og to gange inden for de første 20 minutter trak det op til store Brøndby-chancer. Men i begge tilfælde fik en FCK-fod i sidste øjeblik bremset henholdsvis Ferhan Hasani og Teemu Pukki.

Med et kvarter igen fik Andreas Cornelius en god chance, da han kunne vende rundt i feltet og sende en flugter af sted. Den gik dog en halv meter over Lukas Hradecky i Brøndby-målet.

I tillægstiden fik Martin Ørnskov en chance fra kanten af feltet, men det afrettede skud var ingen sag for Stephan Andersen. Dermed delte de to hold i porten.

Begge halvlege blev fløjtet i gang med nogle minutters forsinkelse grundet romerlys i begge fanlejre, og dermed venter der sandsynligvis både Brøndby og FCK en bøde efterfølgende.

Resultatet betyder, at FCK har 11 point op til FC Midtjylland på førstepladsen, mens Brøndby deler tredjepladsen med Randers FC og FC Nordsjælland. Randers har dog en kamp til gode.