Aviser: Video på telefon viser Germanwings-styrt indefra


Arkivfoto

Oprydningshold har fundet en video på en telefon mellem vragresterne fra det fly, som styrtede tirsdag i sidste uge med 150 døde til følge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Videoen, som både den franske avis Paris March og tyske Bild har set, skal angiveligt dokumentere de sidste sekunder, før Germanwings-flyet kolliderer med en bjergvæg og pulveriseres.

Ifølge avisernes oplysninger skal videoen bekræfte det forløb, som anklageren har opridset på baggrund af lydoptagelserne fra flyets sorte boks.

Bild skriver, at man på videoen kan høre, at en metallisk genstand bliver hamret mod en dør tre gange.

Det er formentlig piloten, som forsøger med magt at få adgang til cockpittet, hvor styrmanden Andreas Lubitz ifølge den franske anklager har nægtet ham adgang ved at trykke på en knap.

Man hører også flere høje råb på forskellige sprog og derefter et højt brag, inden den slutter.

Det vides ikke, hvem der har optaget videoen.

Flyet ramte bjergvæggen klokken 10.40, efter at styrmanden - ifølge anklagerens teori - otte minutter forinden havde sat flyet på dødskurs, mens piloten var på toilettet og efterfølgende forgæves forsøgte at få adgang til det låste cockpit.

Lufthansa, hos hvem styrmanden er uddannet, har tirsdag fortalt, at Lubitz i 2009 fortalte dem, at han havde haft en "svær depression."

Ifølge tyske myndigheder har Lubitz været under psykoterapeutisk behandling, da han var selvmordstruet.

/ritzau/