19-årig fik mareridtsaften: Tre mænd dømt for trusler om grov vold


Arkivfoto

Tre mænd er blevet dømt for trusler om grov vold og frihedsberøvelse mod en 19-årig mand. De truede med at klippe to fingre af, viste ham billeder af en stærkt forslået person og truede også med at tæske hans familie.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Episoden skete kort før jul, den 20 december 2014 ved midnatstid. De tre gerningsmænd troppede op på den 19-åriges bopæl i Nørre-Aaby, hvor de bankede på og trængte ind, da han åbnede døren.

De påstod, at den 19-årige skyldte 15.000 kr. til en navngiven rocker og truede ham med at få klippet to fingre af, hvis han ikke betalte straks.

Da den 19-årige ikke havde pengene, tvang de ham med i bil til et sommerhusområde, hvor han blev beordret til at begå indbrud.

Under køreturen viste de ham et foto af en stærkt forslået person med besked om, at sådan kunne det også gå ham.

De opgav dog at bryde ind, fordi de følte sig opdaget af nogle beboere. Derefter kørte de tilbage til den 19-åriges bopæl, hvor de tre mænd tog nogle film og videospil, ligesom de gav den 19-årige ordre om at samle sin adskilte knallert og aflevere den senest dagen efter med registreringsattest, hjelm, nøgle og lås.

Inden de tre mænd forlod stedet, truede de med, at den 19-årige og dennes familie ville få tæsk, hvis han fortalte nogen om besøget.

De tre mænd er i alderen 19, 22 og 26 år og fra Aabenraa, Nørre Aaby og Ejby. De blev den 27. marts 2015 i Retten i Odense fundet skyldige i afpresning, røveri, ulovlig tvang, frihedsberøvelse og trusler mod vidne begået overfor den 19-årige mand.

Den 26-årige, der har adskillige voldsdomme bag sig, blev som fællesstraf med en betinget dom, idømt fængsel i 1 år og 10 måneder. Han modtog dommen. Den 22-årige blev idømt 1 år og 3 måneder. Han udbad sig betænkningstid. Den 19-årig skal mentalundersøges og får derfor først sin dom senere.