Dømt for hate crime: Overhældte homoseksuel med brandbar væske


Arkivfoto

To mænd på 23 år er dømt for røveri og grov vold mod en homoseksuel mand, som de lokkede til at mødes via en kontaktside på internettet.

Like localeyes.dk på Facebook

De to mænd er fra Esbjerg og er blevet idømt fængsel i henholdsvis et år og seks måneder og et år og otte måneder ved retten i Esbjerg.

De to mænd fik lokket offeret til at mødes via en kontaktside for homoseksuelle på nettet.

Mødet fandt sted i november 2014 på en skole ved Rødding.

Her overfaldt de dømte manden med knytnæveslag og en kæp, mens de kaldte ham blandt andet homosvin. De overhældte ham også med brændbar væske og truede med at sætte ild til ham.

På den måde tvang de ham til at aflevere bilnøgler, pung, betalingskort og mobiltelefon samt pinkoden til kortet. Kortet forsøgte de derefter flere gange at hæve på i en hæveautomat.

- Vi så det som et meget groft overfald, og det at man havde udvalgt en person fra en minoritetsgruppe er for os en skærpende omstændighed, siger anklagerfuldmægtig Søs Bløcher.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde således i tiltalen blandt andet fokuseret på Straffelovens § 81 nr. 6, der omtaler hate-crimes, altså forbrydelser der har baggrund i offerets race, tro, seksuelle orientering etc.

Retten fandt også, at forbrydelsen indirekte havde baggrund i offerets seksuelle orientering.