Vaks nabo opdagede indbrudstyv: Menes at stå bag 40 indbrud


Et ur som den anholdte indbrudstyv var i besiddelse af.

Østjyllands Politi fik i lørdags varetægtsfængslet en 31-årig mand fra Aarhus, efter han lørdag aften blev afsløret i færd med at begå indbrud i et hus på Bethesdavej i det nordlige Aarhus.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det var en vaks anmelder, der så, at manden gik ind i huset uden at tænde lyset. Mandens adfærd virkede påfaldende, og anmelderen kontaktede politiet, der kort efter anholdte den 31-årige.

Politiet har efterfølgende, ved ransagninger hos den 31-årige, fundet adskillige koster, primært ure, smykker og elektronik, der menes at stamme fra en række indbrud begået i området Risvangen og Vorrevangen i perioden 1. januar 2015 til 20. marts 2015. Det har foreløbigt ført til, at den 31-årige er blevet sigtet for 10 indbrud, men politiet mener, han kan have stået bag op mod 40 indbrud i området siden nytår og forventer derfor flere sigtelser i sagen.

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt borgere, som kan have set noget mistænkeligt i området i perioden fra nytår og frem til i lørdags. Den 31-åriges normale fremgangsmåde har været opbrud af kælderdøre/vinduer.


Disse tyvekoster er blot en lille del af hvad politiet fandt i forbindelse med anholdelsen af indbrudstyven

De ting, som han har stjålet, har kunnet være i en rygsæk. Typisk er han kommet cyklende til gerningsstederne, først på en sort NISHIKI herrecykel (frem til 17. februar) og derefter på en grå damecykel.

Se flere billeder af tyvekoster som savner deres rette ejermænd

Politiet vil også meget gerne have kosterne tilbage til rette ejermænd, så hvis man mener at være ejer af nogle af effekterne på de vedhæftede fotos, kan man kontakte Østjyllands Politi på mail slp001@politi.dk eller dkk002@politi.dk – husk at opgive navn, telefonnummer og emne, så vil man blive ringe op af politiet. Alternativt kan man ringe 114.

Han man oplysninger i sagen kan de gives til Østjyllands Politi på telefon 114.